🚩8000  Székesfehérvár Koronázó tér 4. (Romkertnél)
⏱ Hétfő – Péntek 9-18
📩 optika@zalkaoptika.hu

Innovatív megoldás a gyerekkori myopia kezelésére

MiYOSMART szemüveglencse: Gyerekbarát, biztonságos, könnyen használható, hatékony non-invazív módja a myopia kezelésének.

A Miyosmart szemüveglencse, akár 60%-kal lelassítja a myopia progresszióját. (1)

A myopia globális probléma

A myopia előfordulása az életmódunkban bekövetkező változásoknak köszönhetően várhatóan jelentősen növekedni fog a közeljövőben. Az előrejelzések szerint 2050-re a világ népességének átlagosan több, mint 50%-át érinteni fogja a rövidlátás, tekintet nélkül a lakhelyük földrajzi elhelyezkedésére.(2)

A gyerekek egyre több időt töltenek beltéren, egyre több közeli fókuszt igénylő tevékenységet végeznek, hosszú időt töltenek digitális kijelzők előtt és kevesebb időt töltenek a szabadban. A gyerekkori myopia kialakulásában genetikai, optikai és környezeti tényezők egyaránt szerepet játszanak.

A rövidlátás korai felismerésével nemcsak korrigálni tudjuk a gyerekek látását, hanem nagyban elő is segíthetjük a myopia progressziójának lassulását.

Innovatív szemüveglencse

Ezt a szabadalmaztatott Defocus Incorporated Multiple Segment (D.I.M.S.) technológián alapuló, forradalmian új szemüveglencsét a HOYA a hongkongi Polytechnic University-vel együttműködve fejlesztette ki 2014-ben.

A MiYOSMART egy könnyen illeszthető lencse, hasonlóan az egyfókuszú szemüveglencsékhez. A keretválasztásnak a MiYOSMART szemüveglencse használata esetén nincsenek korlátai.

A lencse kapcsán elvégzett 2 éves klinikai kutatás eredményei igazolják a myopia progressziójának átlagosan 60%-os lassulását: a kontrollcsoport (hagyományos egyfókuszú szemüveglencsét viselő) pácienseihez képest a myopia progressziója (SER) 59%-al lassult le, a szemtengelyhossz (AL) megnyúlása 60%-al lecsökkent. A vizsgált időszak alatt a MiYOSMART szemüveglencsét viselő páciensek 21.5%-ánál a myopia nem változott, azaz nem progrediált. A 2 éves randomizált kontrollcsoportos klinikai kutatásban összesen 160, kizárólag 8 és 13 év közötti gyermek vett részt.

Forradalmian új, szabadalmaztatott technológia

A D.I.M.S. technológián alapuló MiYOSMART egy olyan speciális szemüveglencse, melynek elülső felszíne több száz apró lencseszigetből áll, melyek mindegyike perifériás myopikus defókuszt biztosít. Amikor a viselő átnéz a lencse egy pupilla nagyságú területén, akkor egy defókusz zóna alakul ki a szemben. A lencse centrumában elhelyezkedő 9,4 mm átmérőjű köralakú területen nincsenek defókusz lencseszigetek, a centrális zóna csak a myopia korrigálásához szükséges dioptria értéket tartalmazza. Ez a kialakítás lehetővé teszi a szemtengelyhossz növekedésének lassítását, miközben biztosítja az éles látást.

Aktív gyermeki élethez kifejlesztve

A MiYOSMART lencse felületkezelése egy könnyen tisztítható, különlegesen tartós antireflex réteggel van ellátva. A teljes körű védelmet biztosító megoldás érdekében a MiYOSMART alapanyagát képező Eye Shield amellett, hogy ütésálló, 100%-ban védi a viselő szemét a káros UV sugarakkal szemben is.

A lencse tulajdonságai:

  • Ütésálló
  • Vékony és könnyű
  • 100% UV-védelmet biztosít

Miért a MiYOSMART?

Gyerekbarát, biztonságos, hatékony non-invazív módszer

A 2 éves klinikai vizsgálat során nem történt semmilyen olyan esemény, amely a kezelés és a vizsgálat leállításához vezetett volna.

A MiYOSMART szemüveglencse megjelenése nagyon hasonlít a hagyományos egyfókuszú szemüveglencsékhez, külső szemlélő számára esztétikailag nagyfokú különbség nem észlelhető.

Díjnyertes, szabadalmaztatott D.I.M.S. technológián alapul

A MiYOSMART lencse hatékonysága a perifériás myopikus defókuszt létrehozó, szabadalmaztatott D.I.M.S. lencseszigeteken alapul.

A MiYOSMART 2018-ban elnyerte az Arany Díjat, a Nagy Díjat és a Különleges Arany Díjat a Genfben (Svájc) megrendezett Találmányok Nemzetközi Kiállításán, 2020-ban a párizsi Silmo Optikai Kiállításon pedig a rangos Silmo d’Or Díjat.

A gyerek páciensek szülei által nagyra értékelt termék

A MiYOSMART hatékonyságát több, mint 500 000 szemüvegviselő tapasztalata bizonyítja. 

Megfelelő ár-érték arány.

6 hónapos szakmai protokoll és utánkövétesi folyamatok sora erősíti a látásszakértők szakmai hozzáértését és megbízhatóságát.

Az új MiYOSMART Chameleon fényresötétedő szemüveglencse a hagyományos MiYOSMART alaplencse fényresötétedő változata.
Ezzel a lencsével intenzív fényviszonyok között is biztosítható a myopia kontroll terápia.
Ez az első olyan szemüveglencse a magyar piacon, amely a rövidlátás lassításán túl biztosítja a megfelelő fényvédelmet is a viselők számára.

A MiYOSMART Chameleon lencse a myopia kontrollon biztosítása melett:

  • 100% védelmet nyújt a káros UV-A és UV-B fénysugarakkal szemben. Csökkentve az esélyét a káros UV-sugarak által okozott hosszú távú szemkárosodásnak,
  • megoldást kinál a fényérzékenység tüneteinek csökkentésére
  • jobb látásélményt tud bíztosítani intenzív fényviszonyok között is.

1) Lam CSY, Tang WC, Tse DY, Lee RPK, Chun RKM, Hasegawa K, Qi H, Hatanaka T, To CH. A Defocus Incorporated Multiple Segment (DIMS) szemüveglencsék lassítják a myopia progresszióját: 2 éves randomizált klinikai vizsgálat. British Journal of Ophthalmology. Első közzététel: 2019. május 29. doi: 10.1136 / bjophthalmol-2018-313739 // A 2 éves klinikai kutatás eredményei igazolják a myopia progressziójának átlagosan 60%-os lassulását: a kontrollcsoport (hagyományos egyfókuszú szemüveglencsét viselő) pácienseihez képest a myopia progressziója (SER) 59%-al lassult le, a szemtengelyhossz (AL) megnyúlása 60%-al lecsökkent. A vizsgált időszak alatt a MiYOSMART szemüveglencsét viselő páciensek 21.5%-ánál a myopia nem változott, azaz nem progrediált. A 2 éves randomizált kontrollcsoportos klinikai kutatásban összesen 160, kizárólag 8 és 13 év közötti gyermek vett részt.

(2) Holden et al.: Global prevalence of myopia and high myopia and temporal trends from 2000 through 2050 (Ophthalmology 2016;123:1036-1042) Ophthalmology Vol. 124 Issue 3

Hoya progresszív lencsék

-30 % kedvezménnyel

Akció időtartama: 2023. november 6 – 2024. január 31.